Pierre Laine

Vores vinhuse

Freyburger
(Alsace)
Poggerino
(Chianti)
Vega Tolosa
(Spanien)

Domaine la Pierre-Laine (Côtes du Rhône):

Domaine la Pierre-Laine ligger i Rhônedalen mellem Montelimar og Orange, i Saint Marcel d'Ardèche. Vingården råder over 20 hektarer vin plantet i Côtes du Rhône Villages og Côtes du Rhône.

Vingården er gået i arv fra far til søn i 5 generationer, men det var først i slutningen af 80’erne, at stedet blev navngivet, som vi kender det idag. Francis og Françoise Allègre navngav vingården efter deres to børn, Pierre-Marc og Marjolaine. Idag er det sønnen Pierre-Marc, der driver stedet med hans far på sidelinien.

Vinen bliver produceret i en gammel provencalsk bondegård, omgivet af vinmarker på alle sider. De 20 hektarer fordeler sig på fladt land og nogle bakker i udkanten af byen, med Rhône-floden på den ene side og Ardèche-floden på den anden. Terroiret består primært af ler og kalksten, samt en masse småsten, som leder vandet ned til rødderne. Området er præget af et solrigt og tørt klima. De varme somre og milde vintre gør stedet særligt velegnet til økologiske vinproduktion, fordi svampesygdomme ikke har så gode muligheder for at trives i vinstokkene.

Domaine la Pierre-Laine dyrker druesorter som Grenache, Syrah, Mourvèdre, Carignan, Cinsault og Grenache Blanch, der alle er typiske for området.
Tidligere har familien dyrket forskellige afgrøder og holdt husdyr, men idag fokuserer de på vinen.

De producerer 6 forskellige vine, som alle er at finde i vores sortiment: 1 hvid, 1 rosé og 4 røde. Produktionen har været certificeret økologisk siden 2008.

Pierre Laine øko vinhus
Pierre Laine øko vinhus

Vores økologiske vine fra Domaine la Pierre Laine:

Pierre Laine la Desiree 2015
kr. 109,-

Pierre Laine Leon 2015
kr. 79,-

Pierre Laine Blanc 2015
kr. 79,-

Pierre Laine Rosé 2016
kr. 79,-