Domaine Baillat

Vores vinhuse

Freyburger
(Alsace)
Poggerino
(Chianti)
Vega Tolosa
(Spanien)

Domaine Baillat (Languedoc-Roussillon)

Denne Vingård er beliggende i Montlaur i Languedoc-Roussillon, en af de vinregioner, der er mindre kendte i Danmark, også selvom denne region faktisk er et af verdens største vinområder. Idag er stedet ejet af Christian Baillat, som overtog det i 1986. Han har som mål at producere vine med karakter, i et område, der ellers mest er kendt for jævne vine. Området er kendetegnet af et solrigt og tørt klima, som skaber ideelle betingelser for økologisk vindyrkning, fordi fraværet af fugt også holder svampesygdomme væk. Langt størstedelen af Frankrigs økologiske vinproducenter findes netop her.

Domaine Baillats vine er produceret af druer, som vi også kender fra Côtes du Rhône: Grenache, Syrah, Carignan, Cinsault, samt Cabernet Sauvignon. Mellem vinstokkene gror vilde planter og urter, for eksempel asparges, fennikel og hvidløg. Biodiversiteten tiltrækker insekter og fugle, som også hjælper med at bekæmpe eventuelle skadedyr i vinmarken.

I en tid hvor vinproduktionen er højt udviklet og teknologisk raffineret, ønsker Christian Baillat at vende tilbage til et mere oprindeligt udgangspunkt, med fokus på dyrkningen af kvalitetsdruer og arbejdet i vinmarken. Hans kærlighed til naturen blev yderligere manifesteret i 2008, da vingården blev certificeret økologisk.

Christian Baillat foretrækker at lagre vinen på tanke og kun delvist på fad, for at bevare frugten i vinen. Han mener, at terroiret kommer tydeligere til udtryk, når fadsmagen ikke er alt for dominerende.

 

Domaine Baillat - vinhus

Vores økologiske vine fra Domaine Baillat:

Domaine Baillat Rouge 2014
kr. 99,-

Domaine Baillat Rosé 2016
kr. 99,-

Cuvée Emilien Baillat 2012
kr. 179,-

Clos de la Miro 2012
kr. 149,-