Château des Bachelards

Vores vinhuse

Freyburger
(Alsace)
Poggerino
(Chianti)
Vega Tolosa
(Spanien)

Château des Bachelards (Beaujolais)

Dette vinslot ligger i den nordlige del af Beaujolais, som egentlig hører under Bourgogne.
Vinen blev plantet af de benediktinske munke og slottet blev opført i 1700-tallet. I en lang periode fra 1793 og to århundreder frem, var slottet ejet af den lokale familie Platet. Idag er slottet drevet af Alexandra de Vazeilles, som overtog stedet i 2007 og omlagde produktionen til økologi. Vinmarkerne har været certificeret økologisk siden 2009 og blev certificeret biodynamisk i 2015.

Det lille slot har i alt 10 hektarer vinmarker, hvoraf 6 hektarer er plantet omkring slottet i Fleurie. Langt størstedelen består af Gamay, som er den eneste anvendte rødvinsdrue i Beaujolais. Gamay er en gammel krydsning mellem Pinot Noir og Gouais Blanc, som resulterer i en frugtig og let rødvin. De ældste vinstokke er plantet tilbage i 1910. Desuden har Alexandra plantet en smule Chardonnay til sin Pouilly-Fuissé.

Beaujolais har i mange år haft et dårligt ry på grund af de billige vine, man producerede i 80'erne. Men de mere seriøse vine fra de 10 cru-områder oplever idag større anerkendelse – en udvikling, som Alexandra de Vazeilles er en del af.

Chateau Lagarette - Bordeaux - økodruen.dk

Vores økologiske vine fra Château des Bachelards:

Château des Bachelards,
Pouilly-Fuissé 2014,  kr. 265,-

Château des Bachelards
Fleurie 2014,  kr. 265,-

Château des Bachelards
Moulin-à-Vent 2014,  kr. 265,-